Obra actual


En els treballs actuals d’en Rafel podem apostar per la presència d’una gran innovació per als sentits.

Aquesta obra està inspirada, absorbida i realitzada a La Fageda d’en Jordà, bosc singular de la Garrotxa que a ningú deixa indiferent.
En aquest apreciat bosc, l’artista hi passa moltes estones ja que tal i com ell diu: "és el lloc on les muses mai s’amaguen de mi i així que m’endinso en el seu profund interior, quedo impregnat d’agradable inspiració i molt bona creació".
Tot el format d’aquest estil tant propi d’en Rafel està basat en una acurada elaboració de l’obra, donant gran importància a la perfecta composició amb la que ens obsequia la mateixa natura.
Tècnicament, es parteix d’un racó ben trobat en mig del bosc, racons que son sempre singulars i infinits. Partint d’un fidel dibuix es va afegint volum tal i com deia el poeta, poc a poc, i amb el volum desitjat, neix el color que es fusiona subtilment a l’atmosfera del bosc.
Tot plegat, en un conjunt que permet despertar a l’espectador les ganes de tocar l’obra. I és que en Rafel pensa que les obres, lluny de ser exposades en parets inaconseguibles, haurien de poder-se tocar, un sentit que sempre sens ha prohibit dins en el mon de la pintura i que és alhora una tendència instintiva que ens surt de dins quan pensem que no ens veu ningú.
L’obra d’en Rafel agradarà o no agradarà, perquè aquesta és la llibertat i el dret d’expressió de l’observador, però d’una cosa en podeu estar ben segurs: És única i es defensa per si mateixa.


Jordi Martí i Teresa Aubert -Actors del  “teló de fons”, codirectors de la sèrie  “els Tiets” a Ràdio Sant Joan i protagonistes  amb el paper dels “Dulzones” al film Garrotxilàndia.

Petit format

Gran format