Rafel i els Ferrari


Durant el cap de setmana del 24 i 25 d’abril de 2010, els cavalls de Ferrari passejaren per la comarca de la Garrotxa. Aleshores, el dia 25, amb les primeres llums del sol de diumenge entraren -amb un permís especial- a l’interior del singular bosc de La Fageda d’en Jordà. Curiosament, aquell dia em trobava allà realitzant una de les meves obres artístiques tal i com és de costum. Aquell matí d’entre el xiuxiueig dels moixons, de sobte i des d’una distància llunyana, vaig quedar sorprès pel bramular que cada vegada menys silenciós se m'anava acostant, arribant-se a transformar en una al·lucinant i inesperada imatge que passava lentament pels meus ulls. Cavallinos i Bosc, en una imatge quasi metafòrica. Un rere l’altre. El boscatge, en plena primavera tal i com deia el poeta Joan Maragall, verd i profund, i en el mateix moment la impressionant pinzellada en moviment del Rosso Corsa i el Rosso Scuderia, d’entre d’altres pigmentacions de la marca de Maranello.
Davant d’aquest inimaginable esdeveniment visual, la maquinària creativa començà a treballar i justament en aquest tram de bosc és on he estat realitzat els treballs sobre suports de 122cm per 100cm en els que queden plasmats models dels mítics Ferrari com ara els 355 Berlinetta, 360 Modena, Spider, 430, 512 Testarossa...
Sens dubte, tots amb un estil molt propi, amb aquesta tècnica personal, basada en les textures i els relleus als que m’he ben arrelat, mostrant vida, temperament i gran sensacions a la vista i al tacte.
Ara, espero i desitjo que ho pugueu gaudir tots amb mi, tal i com ho han fet els nombrosos espectadors que m’han anat trobant durant l’execució d’aquest projecte en l’estimat paratge de La Fageda d’en Jordà.
Finalment i abans de passar a les imatges, vull donar les gràcies a tots els components de l’equip del Ferrari Club España pel gran interès que han mostrat en tot aquest projecte, i molt especialment al meu gran amic Fede García de Press office/ Comunicación Ferrari Club España, sense el qual tot això no hagués esdevingut una realitat.


Rafel d’Olot.
Consulta com es van fer els quadres al youtube.